Marjo aan het woord

De elektrische auto is bezig aan een flinke opmars. Elektrische auto’s en laadpalen zijn steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Inmiddels zijn er al circa 70.000 private oplaadpunten in Nederland. In 2015 waren dit er nog 18.000.

Ook zijn er mobiele oplaadunits waarmee je de accu van je auto altijd en overal kan opladen. Deze oplaadunit valt onder de dekking voor accessoires bij personenauto’s. Dit betekent dat als deze wordt gestolen uit woning of garage dit verzekerd is onder de inboedel. De polisvoorwaarden bepalen de hoogte van vergoeding hiervoor. Het kan variëren van € 1250,- tot maximaal € 4.000,- maatschappij afhankelijk.

Bij diefstal geldt er een maximum vergoeding van € 500,- (ook afhankelijk van maatschappij). Wel moeten er braaksporen aan de auto zichtbaar zijn. Mocht de mobiele oplaatunit zich buiten de woning en auto bevinden, dan is er geen dekking onder de inboedelverzekering.

Heeft u schade aan de laadkabel, dan val deze onder de Casco dekking van de autoverzekering. Indien u een vast oplaadpunt bij uw woning heeft dan kunt u dit verzekeren via de woonhuisverzekering. Mocht je een huurwoning hebben, dan is een oplaadpunt te verzekeren onder huurdersbelang.

Woon je in een appartement, met toezegging voor een eigen oprit, dan valt de laadpaal alsnog onder een VvE. U kunt dan daar navragen of ze een laadpaal kunnen en willen meenemen in de verzekering. Een intelligente oplaadpaal houdt zelf het gebruik per gebruiker bij en kan dus gedeeld worden met meerdere gebruikers.

Ook is het een optie om een eenvoudige meter tussen stopcontact en oplaadpunt te plaatsen.

Wilt u weten of het voor u goed geregeld is, dan kunt u mij bellen of mailen en ik geef u graag antwoord.