Hoe voorkomt u diefstal van uw ski’s of snowboard tijdens de wintersport?

U gelooft het niet, maar er is momenteel een enorme toename in diefstal van ski’s en snowboards in wintersportgebieden. Het moet niet gekker worden, maar helaas liegen de cijfers er niet om. Vooral apres-ski gelegenheden en restaurants lijken gemakkelijk doelwit. Hoe voorkomt u dat u na een avondje gezelligheid geen ski’s meer blijkt te hebben om de volgende dag weer de piste op te gaan? Wij geven u wat tips!

Zet uw spullen op slot of huur een kluisje

Er zijn speciale sloten om uw wintersportspullen mee op slot te zetten. De kans dat iemand uw spullen dan probeert te stelen is dan een stuk kleiner. Op sommige plekken hebben ze ook kluisjes om uw spullen in op te bergen. Dat is nóg veiliger.

Combineer uw spullen met die van iemand anders

Bent u met meerder mensen? Wissel dan uw ski’s om en zet ze allebei op een andere plek neer. Wat moet iemand immers met 2 verschillende ski’s? De kans dat ze de moeite nemen om de andere helft te gaan zoeken, is klein.

Maak gebruik van een anit0diefstal tracking device

Er zijn tracking devices op de markt die door middel van GPS of bluetooth uw spullen beveiligen tegen diefstal. NeverLose is een voorbeeld van zo’n apparaat, waarbij uw via een app op uw telefoon een melding krijgt zodra uw gear zich verplaatst zonder u.