Nieuwsoverzicht

 • VvE Belang helpt verenigingen van eigenaars met de AVG

  Vanaf 25 mei a.s. moeten alle organisaties die persoonsgegevens registreren gaan voldoen aan de AVG. Dit heeft grote gevolgen voor alle verenigingen van eigenaars (144.000) in Nederland. Stichting VvE Belang heeft – in samenwerking met stichting AVG – een stappenplan ontwikkeld, speciaal voor de vve’s. Daarmee kunnen zij hun vereniging ‘AVG-proof’ maken en veel problemen voorkomen.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Marjo aan het woord

  De elektrische auto is bezig aan een flinke opmars. Elektrische auto’s en laadpalen zijn steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Inmiddels zijn er al circa 70.000 private oplaadpunten in Nederland. In 2015 waren dit er nog 18.000. Ook zijn er mobiele oplaadunits waarmee je de accu van je auto altijd en overal kan opladen. Deze oplaadunit valt onder… Lees meer »

  Lees verder »
 • Een hogere WOZ-waarde, wat nu?

  Omdat de huizenprijzen de afgelopen 2 jaar zijn gestegen, is 2018 waarschijnlijk het eerste jaar dat u te maken krijgt met een flink hogere WOZ-waarde. Eigenhuis.nl schreef een artikel over wat de gevolgen hiervan zijn. Wat is de WOZ? WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Gemeentes sturen in de loop van februari de WOZ-beschikking. Hierin… Lees meer »

  Lees verder »
 • Verzekeraars willen zwarte doos in auto voor snellere afwikkeling schade

  Verzekeraars pleiten er voor auto’s verplicht uit te rusten met een zwarte doos. Bij een ongeluk kan dan veel sneller en beter worden vastgesteld wie er schuldig is. Dat leidt tot een snellere afwikkeling van de schade, aldus het Verbond van Verzekeraars. De politie is na een ongeval nog vaak aangewezen op tijdrovende analyses en… Lees meer »

  Lees verder »
 • Cyberpolissen

  Cybercrime wordt een steeds grotere bedreiging voor financiële instellingen. De Nederlandsche Bank (DNB), die zelf ook niet wordt gespaard door cybercriminelen, waarschuwde er onlangs weer voor en kondigde aan om met hulp van ethische hackers zwakke plekken bij onder andere banken aan het licht te brengen. De toezichthouder maakte bovendien bekend dat nieuwkomers moeten aantonen… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bram aan het woord

  Hoe vul ik nu eigenlijk een aanrijdingsformulier in? Een autoschade is altijd vervelend, maar hoe en wanneer vul je een schadeformulier in? Ik ben van mening dat veel mensen het invullen hiervan onderschatten. Het is bij het beoordelen van een schade het belangrijkste onderdeel en kan zelfs bepalen of je wel of niet aansprakelijk bent.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Dit is anders in de belastingaangifte 2017

  U kunt vanaf 1 maart weer belastingaangifte doen over het voorgaande jaar. Hoewel de aangifte voor veel mensen al lastig genoeg is, zult u ook dit keer met veranderingen worden geconfronteerd. Zo kijkt de Belastingdienst anders naar je vermogen dan in voorgaande jaren en betaal je meer bijtelling voor een zuinige auto van de zaak. NU.nl… Lees meer »

  Lees verder »
 • ASN Bank, RegioBank en SNS lanceren nieuwe app-functionaliteit

  Rekeningoverzicht van meerdere betaalrekeningen van banken bij de Volksbank tonen in één app Vanaf 27 februari 2018 kunnen klanten van ASN bank, RegioBank en SNS, die meerdere betaalrekening hebben bij deze banken, deze in één rekeningoverzicht tonen. Dit kan door de rekeningen samen te voegen in 1 mobiel bankieren app. De klant kiest zelf in… Lees meer »

  Lees verder »
 • Tips om met een elektrische auto op vakantie te gaan

  Ga jij op vakantie met een elektrische auto? Dan heb je wellicht vragen zoals: waar kan ik onderweg mijn auto opladen? Kan ik mijn laadpas ook in het buitenland gebruiken? Werkt mijn laadkabel overal? Lees hier alle tips zodat je goed voorbereid op vakantie gaat met een elektrische auto. Tip 1: Check het land van… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bent u klaar voor carnaval 2018?

  Tijdens carnaval zijn er traditiegetrouw vele optochten met praalwagens. Dit moet en zal een groot feest worden, maar bedenk goed dat dit ook de nodige risico’s met zich mee brengt. Ik breng daarom graag de risico’s voor u in kaart, en neem u kort mee in de verzekeringen die hiervoor bestaan. Bij een praalwagen gaat… Lees meer »

  Lees verder »
 • Zo zou de nieuwe zzp-wet eruit moeten zien volgens kenners

  Anderhalf jaar na het opschorten van de zzp-wet komt er eindelijk weer beweging in het opstellen van nieuwe regels. Die laten alleen waarschijnlijk nog wel tot 2020 op zich wachten. RTL Z belde daarom alvast met zzp’ers en werkgevers met de vraag: wat moet er volgens jullie anders? De wet DBA, die duidelijkheid moest geven… Lees meer »

  Lees verder »
 • Hoe voorkomt u diefstal van uw ski’s of snowboard tijdens de wintersport?

  U gelooft het niet, maar er is momenteel een enorme toename in diefstal van ski’s en snowboards in wintersportgebieden. Het moet niet gekker worden, maar helaas liegen de cijfers er niet om. Vooral apres-ski gelegenheden en restaurants lijken gemakkelijk doelwit. Hoe voorkomt u dat u na een avondje gezelligheid geen ski’s meer blijkt te hebben… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bij een nieuw jaar horen natúúrlijk wetswijzigingen

  Nu.nl kwam met een bondig overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen waarmee ondernemers te maken kunnen krijgen in 2018. We delen het graag met u! Minimumloon gaat omhoog Het wettelijk brutominimumloon (WML) gaat omhoog. Voor werknemers van 22 jaar en ouder gaat het brutoloon op fulltimebasis naar 1.578 euro per maand. Dat bedrag lag op 1.565,40… Lees meer »

  Lees verder »
 • Huiseigenaren tekenen massaal bij het kruisje voor renteherziening

  Ruim 90% van de huiseigenaren accepteert bij renteherziening  van de hypotheek het nieuwe rentevoorstel van de bank. Zes op de tien bezitters van een koopwoning tekenen zelfs klakkeloos. Zij overwegen niet om over te stappen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder 575 eigen leden. Vereniging Eigen Huis roept woningbezitters op actief op… Lees meer »

  Lees verder »
 • Aansprakelijkheid laat ZZP’er koud

  Van de meer dan 1 miljoen ZZP’ers heeft bijna tweederde geen aansprakelijkheidsverzekering. Daarmee lopen de kleine ondernemers niet alleen bewust een groot risico bij schade, ze lopen ook omzet mis. Dit blijkt uit onderzoek dat Centraal Beheer liet uitvoeren onder ZZP’ers. Het onderzoek door ZZP Barometer laat zien dat 82% van de opdrachtgevers erop let dat… Lees meer »

  Lees verder »
 • Zo kunt u 2017 fiscaal vrolijk afsluiten

  Wie nog dit jaar wil profiteren van een aantal gunstige belastingregelingen, moet de komende weken in actie komen. Want ook in 2018 veranderen er weer allerlei fiscale regels. Door nu administratieve maatregelen te nemen, kan nog bespaard worden op de belastingaanslag voor dit of komend jaar, deelt te Telegraaf een aantal eenvoudige tips: Houd de… Lees meer »

  Lees verder »
 • Hans aan het woord

  Betaal ik teveel voor mijn hypotheek? In de nieuwsbrief van augustus hebben we aandacht besteed aan hoe een bank het rentepercentage bepaald voor hypotheken. Een bank kijkt daarbij naar enkele risico’s. Bij een verhoogd risico rekent de bank enkele opslagen op de rente. Maar wat nu als het risico juist verlaagd is? Dan hoor je… Lees meer »

  Lees verder »
 • Dit moet u als mkb-ondernemer weten van het regeerakkoord

  Ondernemers kunnen uitkijken naar een regeerakkoord dat over de breedte gunstig lijkt uit te pakken voor bedrijven. Zo wordt de winstbelasting verlaagd, de loondoorbetaling bij ziekte verkort voor kleine werkgevers en het ontslagrecht versoepeld. NUzakelijk zet enkele maatregelen op een rij. Lagere vennootschapsbelasting Op alle fronten wordt de vennootschapsbelasting verlaagd. Voor de eerste 200.000 euro… Lees meer »

  Lees verder »
 • Banksparen levert meer op dan lijfrenteverzekering

  Wie buiten een werkgever heeft gespaard voor zijn pensioen, krijgt vaak meer uitgekeerd met banksparen dan met een lijfrenteverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van MoneyWise. De online vergelijker bekeek wat banksparen en lijfrenteverzekeringen opleveren in verschillende scenario’s bij diverse banken en verzekeraars. Zo berekende MoneyWise wat een inleg van €25.000, €50.000 en €75.000 oplevert bij een… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bram aan het woord

  Welke zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen kennen we nu eigenlijk? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan zaken en personen. De schade dient veroorzaakt te zijn door de ondernemer zelf of een van zijn medewerkers. Met schade aan zaken bedoelen we materiele schade. Een simpel voorbeeld is het kopje koffie dat een medewerker bij een opdrachtgever op het tapijt laat… Lees meer »

  Lees verder »
 • Zorgen om stijging aantal arbeidsongevallen

  De grote druk op de capaciteit van de Inspectie SZW verslechtert de arbeidsveiligheid. Hiervoor heeft Inspecteur-generaal Marc Kuipers vorige maand gewaarschuwd in het televisieprogramma De Monitor. Kuipers stelt zich zorgen te maken over de gevolgen van de stijging van het aantal ongevallen. De Inspectie constateert dat er bedrijven zijn die de veiligheid niet hoog in… Lees meer »

  Lees verder »
 • Eigen risico blijft in 2018 gelijk

  Wat is het eigen risico? Het eigen risico is het drempelbedrag dat je eerst zelf moet betalen bij gemaakte zorgkosten. Als verzekerde heb je te maken met een wettelijk verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Het eigen risico is ingevoerd, zodat mensen bewuster omgaan met zorg en niet voor ieder pijntje direct naar de dokter gaan.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Goed nieuws: Helpdesk Internet Diensten langer open

  Vragen m.b.t. internetbankieren kunnen gesteld worden via de Helpdesk internetdiensten. Deze afdeling heeft nu langere openingstijden. Vanaf maandag 2 oktober 2017 zijn de openingstijden van de Helpdesk Internet Diensten verruimd. Voorheen kon u ons enkel tijdens kantoortijden bereiken. Nu staan we nog vaker en langer bereikbaar voor vragen. De nieuwe openingstijden zijn: Maandag tot en… Lees meer »

  Lees verder »
 • Wat gebeurt er als er geen geld is voor uw uitvaart?

  Doodgaan.. Geen leuk onderwerp, maar toch is het belangrijk zaken omtrent een overlijden goed te regelen en/of te verzekeren. Want, wat gebeurt er eigenlijk als u dat niet doet en vervolgens niemand iets regelt? Uitvaartondernemingen hebben geregeld te maken met familieleden die niet willen of kunnen betalen voor de begrafenis of crematie van een naaste.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Marc aan het woord

  De verschillende mogelijkheden om verkeersrechtsbijstand te verzekeren Ook u kunt als autobezitter betrokken raken bij een verkeersongeluk, waarbij er onenigheid is over de schuldvraag. In zo’n geval is het prettig een Rechtsbijstandverzekeraar achter de hand te hebben die voor uw belangen opkomt. Maar welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk? Ten eerste kunt u ervoor kiezen… Lees meer »

  Lees verder »
 • Zakelijk betaalpakket, ook voor vereniging en stichting

  MKB Rekening Voor de zzp’er en het mkb heeft RegioBank een compleet en voordelig betaalpakket. Voor dit pakket betaalt u een vast bedrag per maand, het abonnementstarief. Bij de MKB Rekening zit: Zakelijk Internet Bankieren Met de pas kunt u ook contactloos betalen. Alle transacties in euro’s met de betaalpas (bij geld- en betaalautomaat) 250… Lees meer »

  Lees verder »
 • ‘Uurtarief zzp’ers in de bouw stijgt door personeelstekort’

  Zzp’ers in de bouw zouden hun uurtarieven flink hebben kunnen verhogen, omdat er binnen de sector een tekort aan personeel bestaat. Sinds de financiële crisis is het tarief gestegen van gemiddeld 25 euro naar 45 euro per uur, meldt de NOS onlangs op basis van gegevens van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL). De voorzitter van de… Lees meer »

  Lees verder »
 • Veel starters moeten koop woning uitstellen bij lagere maximale hypotheek

  Ruim zeven op de tien mensen die voor het eerst een huis willen kopen, moeten dit uitstellen als zij maar maximaal 90 procent van de waarde van het huis kunnen lenen. Als zij maximaal 100 procent kunnen lenen, geldt dit voor de helft van de starters en doorstromers vanuit een huurwoning. Dat concludeert het Centraal… Lees meer »

  Lees verder »
 • Marjo aan het woord

  Is een autoverzekering zomaar een standaardproduct, of zit er wel degelijk een verschil in de voorwaarden? Wat krijg ik bijvoorbeeld uitbetaald bij totaal verlies of diefstal? Uiteraard is dit enkel van toepassing wanneer u een beperkt of volledig casco dekking heeft afgesloten naast de verplichte WA dekking. De aanschaf van een auto is in veel… Lees meer »

  Lees verder »
 • Hans aan het woord

  Hoe bepaalt een bank het rentepercentage? Een snelcursus… Voor veel mensen met een eigen huis is de belangrijkste maandelijks terugkerende uitgave de afschrijving van de hypotheeklasten. Dit bedrag bestaat bij de meeste huishoudens voor het overgrote deel uit rente. Mensen denken vaak dat banken slapend rijk worden van hun geld. Is dat ook zo? Waar… Lees meer »

  Lees verder »
 • Nieuw: activeren betaalpas via Internet Bankieren en Mobiel Bankieren app

  Heeft u een nieuwe RegioBank betaalpas gekregen? Activeer hem dan zodat u hem kunt gebruiken. Vanaf 27 juli kunt u dit zelf doen via Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app. Uw kunt de betaalpas activeren voor uzelf uw minderjarige kind (activeren voor het kind kan alleen met de digipas van de wettelijk vertegenwoordiger) Veel gemak… Lees meer »

  Lees verder »
 • Vakantie met onverzekerde hond kost zomaar €10.000

  Met fikkie op vakantie deze zomer klinkt veel mensen heerlijk in de oren. Toch kan de zomervakantie een nachtmerrie worden als u zich niet goed voorbereidt. In steeds meer landen in Europa is namelijk een aansprakelijkheidsverzekering voor honden verplicht. Voldoet men niet aan deze plicht, dan kan men een boete tot wel 10.000 euro krijgen.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Helft zzp’ ers heeft nog niets geregeld voor later

  50% van de zzp’ers die langer dan 5 jaar zelfstandig zijn, heeft nog niets geregeld voor het pensioen. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Mijnpensioenoverzicht.nl. Inloggen door middel van de DigiD code op www.mijnpensioenoverzicht.nl geeft iedereen inzicht in hetgeen hij/zij heeft opgebouwd aan pensioenkapitaal. Dat is de eerste stap die genomen kan worden.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Op vakantie? We delen praktische zaken omtrent uw zorgverzekering

  Natuurlijk gaan we er allemaal vanuit dat we een top vakantie tegemoet gaan zonder problemen! Maar, niets is zeker. Dus, verzekeren we ons in het dagelijkse leven voor bepaalde risico’s. Zo hebben we ook allemaal een zorgverzekering. Dat is zelfs verplicht. Maar, hoe werkt dat in het buitenland en wat moet u doen als u… Lees meer »

  Lees verder »
 • Verzekering van de huurauto in het buitenland

  Bij het huren van een auto in het buitenland kun je te maken krijgen met verschillende verzekeringen. Deze hebben vaak een andere naam dan in Nederland. Ook de dekking van de verzekering kan anders zijn. Hieronder vind je ook een lijst met veel gebruikte afkortingen van verzekeringen. WAM-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuigen) In Nederland en alle… Lees meer »

  Lees verder »
 • Nieuwe Arbowet officieel van kracht

  De nieuwe Arbowet is op 1 juli officieel ingegaan. De vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet heet officieel ‘Wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet in verband met de versterking van de betrokkenheid van de werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening, de preventie in het bedrijf of de inrichting van de werkgever en de randvoorwaarden voor het handelen van de bedrijfsarts’. Dit… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bram aan het woord

  Wij zijn ons er maar al te goed bewust van dat je een verzekering sluit om onverwacht hoge kosten bij een schade te voorkomen. Toch kost een schade vaak veel tijd, energie, eigen risico en gaat het soms zelfs ten koste van uw eigen gezondheid. Kortom, je wordt er nooit beter van. Dus, je kunt… Lees meer »

  Lees verder »
 • Vakantiegeld. Waarom krijgen we het eigenlijk en hoe werkt het?

  Vakantiegeld. Het welkome ‘extra’tje’ waar we allemaal ieder jaar met smart weer op wachten. Wij merken echter dat er nog best wel wat vragen zijn over dit uitgekeerde bedrag. Toevallig kwam de telegraaf onlangs met een 6-tal meest gestelde vragen welke zij beantwoorden. Een toepasselijke voor ons om te delen dus! Wanneer krijg ik vakantiegeld?… Lees meer »

  Lees verder »
 • Werkgevers: houd de financiële situatie van uw werknemers in de gaten.

  In Nederland heeft 62 procent van de werkgevers te maken met personeel met financiële problemen. Een werkgever is aan een werknemer met schulden die fulltime werkt en een modaal salaris verdient al snel 13.000 euro per jaar kwijt. Dat blijkt uit het rapport Personeel met schulden van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Voor het… Lees meer »

  Lees verder »
 • Wij zijn er niet voor niets..

  Het blijkt maar weer dat onze dienstverlening niet zomaar uit de lucht is komen te vallen. Zowel zakelijk als particulier ‘verzuipen’ mensen in al het aanbod. “Wat heb ik nu eigenlijk allemaal écht nodig? Welke leverancier past het beste bij mij? En betaal ik dan niet teveel?” Uit onderstaande onderzoeksresultaten van een onderzoek dat het… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bedrijfsaansprakelijkheid en leveringsvoorwaarden kunnen niet zonder elkaar

  Veel ondernemers leggen geen link tussen deze twee items, maar het is wel degelijk zaak deze op elkaar af te stemmen. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u zichzelf en uw klanten voor onvoorziene schade, maar de leveringsvoorwaarden blijven de belangrijkste eerstelijnsbescherming van uw bedrijf. Er zijn namelijk situaties denkbaar, die niet onder de dekking van uw… Lees meer »

  Lees verder »
 • Beleidsdekkingsgraad pensioenfondsen gestegen naar 99,7 procent

  De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen bedroeg aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar 99,7 procent, een stijging van 2,2 procentpunt. Dat maakt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag bekend. Op basis van de beleidsdekkingsgraad moeten pensioenfondsen hun beslissingen nemen. De beleidsdekkingsgraad wordt berekend door het gemiddelde te nemen van de dekkingsgraden over… Lees meer »

  Lees verder »
 • Hans aan het woord

  Einde rentevaste periode hypotheek Van uw hypotheekverstrekker heeft u een brief ontvangen met daarin enkele opties voor een nieuwe rentevaste periode. Hypotheekverstrekkers zijn verplicht om minimaal drie maanden voor het aflopen van uw rentecontract u hierover te berichten. Omdat de rentetarieven nog steeds historisch laag staan en nog steeds dalende zijn bij veel banken, lijkt… Lees meer »

  Lees verder »
 • Opgelet: valse e-mails in omloop uit naam Regiobank

  Er zijn valse e-mails in omloop die uit naam van RegioBank zijn geschreven. Deze e-mails zijn ook bekend als phishingmails en zijn bedoeld om persoonlijke gegevens van klanten te krijgen. Criminelen sturen deze valse e-mails uit naam van RegioBank naar u. Inhoud valse e-mail In deze valse e-mail wordt verteld dat er een nieuwe veiligere digipas… Lees meer »

  Lees verder »
 • Een veelgestelde vraag beantwoord: Private of zakelijke lease?

  Kies je als zzp’er voor private lease of voor zakelijk leasen? Die keuze gaat vooral over de vraag: wil ik bijtelling ja of nee? Een zzp’er is ondernemer voor de inkomstenbelasting en hij kan kiezen om een auto op de zaak te zetten of om zakelijk te leasen. Veel zzp’ers denken dat wanneer je zakelijk… Lees meer »

  Lees verder »
 • Binnenkort verdwijnt het 500 eurobiljet

  Het is al enige tijd bekend. Het 500 eurobiljet verdwijnt. Maar waarom eigenlijk? En wat moet u nu doen met uw stapel 500 eurobiljetten? Vier vragen over het verdwijnen van het biljet beantwoord door de Volkskrant. Wat is er mis met het 500 eurobiljet? De kans dat u ooit een briefje van 500 euro hebt… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bram aan het woord

  Ben je als alleenstaande voor je verzekering veel goedkoper uit, of valt dit allemaal wel mee? Uit onderzoek blijkt dat het verschil zeer beperkt is. Verzekeringen die afhankelijk zijn van een gezinssamenstelling zijn o.a. de aansprakelijkheid, rechtsbijstand en inboedelverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering is van bovenstaande verzekeringen eigenlijk de enige waar in procenten daadwerkelijk een aanzienlijk verschil… Lees meer »

  Lees verder »
 • Profiteer financieel van MKB-regelingen

  Het ministerie van Economische Zaken heeft vorig jaar een reeks maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er 2,7 miljard euro vrijkomt aan financieringen voor MKB-ondernemers. Was u hier nog niet van op de hoogte? Hierbij een reeks van deze maatregelen op een rij. Garantiebudget voor achtergestelde leningen Voor veel financiële partijen is het afsluiten… Lees meer »

  Lees verder »
 • ZZP’er? Zorg dat u geen stuiver laat liggen bij uw aangifte IB

  In de praktijk zien we vaak dat ZZP’ers manusjes van alles zijn. Ze zijn hun eigen directeur, salesmanager, marketingmanager en boekhouder tegelijkertijd. Maar laten we eerlijk zijn, u kunt niet alle disciplines optimaal beheersen. Vaak zien wij dat met name ZZP’ers vanuit onwetendheid of tijdgebrek geld laten liggen bij het doen van hun aangifte. Dus,… Lees meer »

  Lees verder »
 • De standpunten van de politieke partijen over belasting voor ondernemers

  De standpunten van de politieke partijen vliegen ons om de oren de laatste weken, want 15 maart moeten we allemaal weer naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Door de bomen het bos nog zien is af en toe een uitdaging. Nu.nl maakte een overzicht voor MKB-ondernemers waarin duidelijk wordt wat de… Lees meer »

  Lees verder »
 • Internet Bankieren nu ook mogelijk voor hypotheekklanten

  Sinds kort is het ook mogelijk voor klanten met alleen een hypotheek om Internet Bankieren bij RegioBank aan te vragen. Voorheen kon dit alleen als klanten ook een betaalrekening bij RegioBank hadden. En dat is prettig voor de klant, maar ook voor u. Hypotheekzaken regelen zoals de klant het wil Voor een vraag of advies… Lees meer »

  Lees verder »
 • Autoverzekering blijft verlieslatend

  Vlak nadat Karel zijn blog had geschreven kwam er een artikel online wat geheel in lijn ligt met wat hij stelt in zijn verhaal. Een mooie aanvulling dus om het in deze nieuwsbrief op te nemen. Het artikel stelt dat de situatie op de markt voor motorrijtuigenverzekering nog even zorgwekkend is als in 2014. Dit… Lees meer »

  Lees verder »
 • ACM: misleidende kosten bij nieuwe auto verleden tijd

  Het dreigen met boetes heeft geholpen: verkopers van nieuwe auto’s adverteren tegenwoordig met transparante prijzen, inclusief de onvermijdbare autorijklaarkosten. Dat blijkt uit controles van ACM en de Consumentenbond. De handelsautoriteit waarschuwde afgelopen zomer dat de autobranche de prijzen van nieuwe auto’s duidelijker moet maken. Bij de autodealer betaal je vrijwel altijd meer dan de prijs die in de… Lees meer »

  Lees verder »
 • Veranderingen in uw aangifte over 2016

  Het is weer bijna aangiftetijd. Ieder jaar verandert er wel iets in de belastingaangifte. Nu.nl zette de belangrijkste wijzigingen overzichtelijk uiteen. De moeite waard om te delen dachten wij zo. Nederlanders kunnen weer vanaf 1 maart tot 1 mei aangifte inkomstenbelasting doen over het voorgaande jaar. Particulieren die er in die periode toch niet aan… Lees meer »

  Lees verder »
 • Zakelijke rijders betalen onterecht eigen risico

  We delen graag een bijzonder bericht dat onlangs in het nieuws verscheen. Vereniging Zakelijke Rijders deed een onderzoek naar het eigen risico van een werknemer bij schades gereden tijdens werktijd. De uitkomst: Werkgevers die dit doorbelasten, overtreden de wet. Doorbelasten is verboden Het is heel duidelijk: een werkgever mag géén eigen risico doorbelasten als de schade onder werktijd ontstaat. Dat is wettelijk vastgelegd… Lees meer »

  Lees verder »
 • Een doorlopende reisverzekering of toch niet?

  Nu de wintersport weer voor de deur staat wordt het ook weer tijd om na de denken over een reisverzekering. Dat is met iedere reis belangrijk, maar met een wintersportvakantie zéker. Maar sluit u hem nu doorlopend af of per vakantie? Dit hangt vooral af van het aantal keren dat u met vakantie gaat. Gaat… Lees meer »

  Lees verder »
 • Reiskosten aftrekbaar of niet?

  In principe zijn uw reiskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Enkel wanneer je opdrachtgever je reiskostenvergoeding vergoedt mag dit niet. Hoeveel je mag aftrekken hangt dus af van de vergoeding, maar verschilt ook weer per vervoersmiddel. De Zaak zette het in een artikel mooi voor u op een rij. Ik ga met een privéauto, brommer of… Lees meer »

  Lees verder »
 • Marc aan het woord

  Waarborgfonds Motorverkeer Het kan ook u gebeuren. Een ander motorvoertuig veroorzaakt schade aan u persoonlijk of aan uw spullen, maar u heeft geen idee wie het geweest is. Of u weet de dader wel te achterhalen maar deze blijkt niet verzekerd te zijn. In dit soort situaties kan het Waarborgfonds Motorverkeer uitkomst bieden! Het waarborgfonds… Lees meer »

  Lees verder »
 • Veranderingen in uw loonstrook

  De meeste mensen die hun loonstrookje van december vergelijken met die van januari volgend jaar, zien een lichte verbetering. NU.nl zet de veranderingen per groep op een rij. Werkenden: De arbeidskorting en de algemene heffingskorting worden in 2017 verhoogd. Werknemers met een bruto jaarsalaris tot ongeveer 40.000 euro, profiteren hier het meest van. Voor de middeninkomens (tussen… Lees meer »

  Lees verder »
 • De Volksbank: bankieren met de menselijke maat

  De naam van SNS Bank N.V. wijzigt per 1 januari 2017 in de Volksbank N.V. (de Volksbank). De vier merken, ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, behouden hun eigen naam en klanten blijven bij deze merken bankieren.De naamswijziging accentueert de koers die de bank heeft ingezet richting het zijn van een maatschappelijke, mensgerichte en… Lees meer »

  Lees verder »
 • Hans aan het woord

  Uw hypotheek We kennen het allemaal, op een verjaardag of andere gelegenheid passeren bepaalde onderwerpen onder het genot van een drankje de revue. Tot de aanwezigen behoort altijd wel iemand die toevallig nét verstand meent te hebben van dat ene onderwerp of een voorgevallen situatie aanhaalt. Hypotheken is zo’n onderwerp. De huizenmarkt zit in de… Lees meer »

  Lees verder »
 • Smartphonegebruik in het verkeer aan banden leggen

  Moeten we dat nu wel, of juist niet doen? Het is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek. Het aantal verkeersclaims en het aantal verkeersdoden is ook het afgelopen jaar gestegen en veel mensen zijn ervan overtuigd dat het smartphonegebruik hier debet aan is. Niet alleen in de auto, maar bijvoorbeeld ook op de fiets.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Een nieuw jaar betekent goede voornemens én veranderingen

  Het nieuwe jaar is zoals ieder jaar hét moment voor het doorvoeren van veranderingen. Veel mensen maken vooral plannen om zaken te veranderen, wat veelal bij goede voornemens blijft, maar de overheid heeft weer een aantal van haar goede voornemens doorgevoerd. Per 1 januari zijn er voor u als ondernemer een aantal zaken die interessant… Lees meer »

  Lees verder »
 • Eerste NHG-hypotheek voor startende zzp’er

  Deze week is de eerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor startende zzp’ers afgesloten bij Delta Lloyd. Vanaf 1 december verstrekt het Waarborgfonds Eigen Woningen NHG aan zzp’ers die minimaal twaalf maanden zelfstandig werken. Die termijn lag voorheen nog op drie jaar. Zelfstandigen kunnen sinds 1 december 2016 terecht bij SNS, Delta Lloyd, BLG… Lees meer »

  Lees verder »
 • Karel aan het woord

  Het moest er een keer van komen..  Jarenlang hebben verzekeraars elkaar beconcurreerd en nu komen ze dan toch tot de slotsom dat ze verlies lijden op de portefeuille. Goh! Het gevolg? Een enorme premiestijging voor autoverzekeringen. De Nederlandse Bank waarschuwt al járen dat met name de WA-premies te laag zijn om de schadelast op te… Lees meer »

  Lees verder »
 • MKBer ziet 2017 met plezier tegemoet

  De start van een nieuw jaar voelt vaak als een soort van verse start; “nieuwe ronden, nieuwe kansen!” Met name het MKB heeft hoge verwachtingen voor het jaar 2017 en is opvallend positief gestemd, zo meldt het CBS. MKB-ers zijn hoopvol over het komende jaar. Ze verwachten meer omzet, hogere investeringen en meer banen. In… Lees meer »

  Lees verder »
 • En jawel, in 2017 natuurlijk veranderingen ten aanzien van de zorgverzekering

  Het kan haast niet anders. Ook in de zorgverzekering staan er voor komend jaar weer veranderingen op stapel. We zetten een aantal relevante wijzigingen voor u op een rij: Het basispakket wordt uitgebreid! Er worden verschillende vergoedingen toegevoegd aan het basispakket, zoals bijvoorbeeld de besnijdenis op grond van medische oorzaak, kortdurend verblijf in zorginstellingen voor… Lees meer »

  Lees verder »
 • Financiële veranderingen voor huiseigenaren in 2017

  De start van een nieuw jaar is vaak ook het startmoment van goede voornemens en veranderingen. Dat geldt niet alleen voor eenieder die zich voorneemt te stoppen met roken of wat kilo’s kwijt te raken, ook veel instanties en met name de overheid nemen de start van het nieuwe jaar als moment om veranderingen door… Lees meer »

  Lees verder »
 • De zorgverzekering; u zou er bijna een punthoofd van krijgen!

  De zorgverzekering. Ieder jaar rond deze tijd komt het terug dat we erover na moeten denken. Of misschien doet u dat wel niet. Krijgt u al een punthoofd als u denkt aan al die regeltjes, voorwaarden, dingen waar u op moet letten of moet uitzoeken. Blijven zitten waar u zit is dan het meest voor… Lees meer »

  Lees verder »
 • BKR; Wat is het en wat voor gevolgen heeft het voor u?

  Heel veel mensen hebben tegenwoordig een BKR-registratie, soms zelfs zonder dat ze zich er zelf bewust van zijn. Zolang de registratie positief is is er niets aan de hand. Echter, kan een negatieve registratie bij de meest gangbare overeenkomsten nadelige gevolgen voor u opleveren en kan het zelfs betekenen dat u bepaalde overeenkomsten niet aan… Lees meer »

  Lees verder »
 • Zzp’ers opgelet! Huur mag toch niet worden afgetrokken

  Zzp’ers mogen de huur van hun woning toch niet aftrekken van de winst. De Hoge Raad bevestigde deze zomer in een arrest dat zelfstandige ondernemers hun huur mogen aftrekken als zij 10% van hun woning gebruiken als werkruimte. Staatssecretaris Erik Wiebes van Financiën schrapt deze regeling nu omdat het de Staat te veel geld zou… Lees meer »

  Lees verder »
 • Bram aan het woord

  Schadevrije jaren, hoe werkt dat nu? Regelmatig krijgen wij vragen over schadevrije jaren. Hoe worden ze opgebouwd, wanneer raak ik ze kwijt of kan ik ze twee keer gebruiken? Uit al deze vragen blijkt dat er veel onduidelijkheid bestaat en ik helder daarom graag het een en ander op. Wanneer je een autoverzekering op jouw… Lees meer »

  Lees verder »
 • Schade, maar dader onbekend

  Helaas komt het maar wat vaak voor. U heeft uw auto geparkeerd, komt nietsvermoedend terug en ontdekt dat uw spiegel eraf is getrapt of er iemand tegen uw achterkant heeft aangezeten. Een briefje? Ho maar! Wordt een beetje lastig dan om de schade te verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij. In dit soort gevallen,… Lees meer »

  Lees verder »
 • Total loss, waarom en wat nu?

  Als u een ongeluk krijgt en uw auto ligt volledig in puin, dan staat u er wellicht niet zo van te kijken dat de schade-expert uw auto total loss verklaart. Valt de schade aanzienlijk mee en krijgt u hetzelfde bericht, dan is dat wellicht een wat verrassendere mededeling. Hoe dan ook, u moet er iets… Lees meer »

  Lees verder »
 • Auto huren op vakantie? Weet wat u “koopt”

  Auto huren op vakantie? Weet wat u “koopt” Autoverzekeringen zijn voor veel autoverhuurbedrijven de slagroom op de taart. Het is namelijk voor hen ongeveer de meest gemakkelijke manier om extra geld te verdienen aan de verhuur van een auto. Als u oververhit en vermoeid aan de balie komt bent u het ultieme doelwit om van… Lees meer »

  Lees verder »
 • Gaat u samenwonen? Houd dan rekening met uw verzekeringen!

  U bent heel gelukkig samen en heeft de beslissing genomen om te gaan samenwonen. En uw partner trekt bij u in. Dit heeft consequenties voor uw beider verzekeringen zeker als u beide al een huis had. We geven u even wat tips met welke verzekeringen u rekening moet houden. Inboedelverzekering Wanneer u gaat samenwonen heeft… Lees meer »

  Lees verder »
 • EverCare gaat samenwerking aan met V.C.N.

  Waarschijnlijk is het u al opgevallen dat we, voor wat betreft onze particuliere verzekeringen, een samenwerking zijn aangegaan met V.C.N. ofwel Verzekerings Combinatie Nederland. V.C.N. telt 180 medewerkers en is gevestigd in Nuenen. Zij zijn gespecialiseerd in het voeren van verzekeringsadministratie en werken samen met bijna alle verzekeraars in Nederland. Als gevolg hiervan wordt ook… Lees meer »

  Lees verder »
 • Zorgen over de aflossing van uw hypotheek?

  Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de aflossingsvrije hypotheek en hoe mensen hiermee omgaan. Daaruit komt naar voren dat maar liefst 16% van de 2 miljoen huiseigenaren met een volledige of gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek zich zorgen maakt over de aflossing van de hypotheekschuld op de einddatum. De helft van deze groep… Lees meer »

  Lees verder »
 • Als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering

  Ruim 42% van de ondernemers heeft geen AOV. Begrijpelijk, want dit zijn geen kosten die u niet per se wilt maken wanneer u net start. Alles wat binnenkomt investeert u liever in de opstart van uw bedrijf. In een later stadium wordt het vaak vergeten of worden ondernemers ‘overmoedig’, het gaat ten slotte al zolang… Lees meer »

  Lees verder »
 • Ben u bewust van de gevolgen van private lease

  Het is hot en happening, private lease als een manier om een nieuwe auto te financieren. Hoewel wij best wel snappen dat het aantrekkelijk is om op deze manier snel en betaalbaar een nieuwe wagen te gaan rijden, zijn er ook gevolgen waarvan wij merken dat zeker jonge mensen deze niet overzien. Wat veel mensen… Lees meer »

  Lees verder »
 • Als ondernemer pensioen in eigen beheer? Let op!

  Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u een regeling waarmee u pensioen opbouwt in eigen beheer? Dan willen we u graag attent maken op een recente ontwikkeling waar u mee geconfronteerd gaat worden. Op 1 juli jongstleden heeft Dhr. Wiebes namelijk besloten dat het ‘pensioen in eigen beheer’ per 2017 wordt afgeschaft. Wat betekent dit… Lees meer »

  Lees verder »
 • De spoedeisende hulp; wanneer vergoed, wanneer niet?

  De laatste jaren zijn er nogal wat zaken veranderd aangaande de zorgverzekering. Wij krijgen veel vragen over onverwachte bezoekjes aan de spoedeisende hulp. Voor u daarom op een rij hoe dit nou zit. Spoedeisende hulp via huisarts of ziekenhuis? Wanneer een spoedgeval niet levensbedreigend is, neem je eerst contact op met de huisarts of de… Lees meer »

  Lees verder »
 • Waterschade

  Laten we hopen dat de forse regenbuien wegblijven, maar voor het geval u toch waterschade heeft leggen we u graag uit wanneer waterschade vergoed wordt indien het water uw huis binnenkomt. Want voor de verzekeringsmaatschappij is het belangrijk hoe het water binnen gekomen is. Komt het water van boven Wanneer het water door zware regenval… Lees meer »

  Lees verder »
 • Caravanverzekering

  Trekt u er met de caravan op uit deze zomer? Ook dan delen we graag wat handige weetjes met u. Het is natuurlijk niet te hopen dat er iets gebeurd, maar zo wel dan is het goed om te weten waar uaan toe bent. We krijgen hier de laatste weken verschillende vragen over, en terecht.… Lees meer »

  Lees verder »
 • Even voorstellen Bram Evers

  Wie is Bram Evers? Ik ben 29 jaar en geboren in Goirle. Toen ik 1 jaar was zijn we verhuisd naar Eindhoven waar ik nu nog steeds met veel plezier woon en werk. Inmiddels run ik alweer 4 jaar EverCare samen met mijn vader. Wat doe je bij EverCare? Ik ben onderaan de ladder begonnen… Lees meer »

  Lees verder »
 • Schorsen voertuig

  Uw voertuig tijdelijk niet te gebruiken? Schors hem dan, al dan niet tijdelijk Als u besluit uw voertuig voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en verplichte APK (indien van toepassing) tijdelijk stopzetten. Daarvoor moet u allereerst uw kenteken schorsen. Voldoet u niet meer aan deze verplichtingen, zonder uw… Lees meer »

  Lees verder »
 • Tip: Praalwagenverzekering

  Het is vandaag de elfde van de elfde en daarmee de officiële start van carnaval. Wij kunnen u ook helpen met het verzekeren van een praalwagen. Denk dan aan brand, diefstal, aansprakelijkheid maar zeker ook aan de gevolgen van een ongeval.

  Lees verder »
 • Tip: Schadeformulier voertuig

  U raakt betrokken bij een auto ongeluk en door omstandigheden wisselt u enkel telefoonnummers uit. Het schadeformulier vult u later samen thuis in, maar dan blijkt het verhaal van de tegenpartij ineens helemaal anders. Herkenbaar? Onze tip: altijd ter plekken invullen en samen ondertekenen. Geen schadeformulier in de auto? Kom dan snel langs en haal… Lees meer »

  Lees verder »
 • Tip: Winterstopdekking

  Het is vaak mogelijk om een winterstopdekking toe te voegen aan een motorverzekering. De motor is dan voor een bepaalde periode beperkt of niet verzekerd. Dit is slim om in uw verzekering op te nemen als u tijdens de wintermaanden niet op uw motor rijdt. U bespaart dan op een gedeelte van uw premie.

  Lees verder »
 • Zorgverzekering 2016

  Verkeerde zorgverzekering scheelt honderden euro’s Elk jaar opnieuw krijgt iedereen de kans om de juiste zorgverzekering te kiezen. Een hele klus, vinden veel Nederlanders. Maar een verkeerde polis kan honderden euro’s schelen. Ze krijgen niet de zorg vergoed die ze nodig hebben, moeten onverwachts veel bijbetalen of kunnen niet terecht bij de zorgverlener van hun… Lees meer »

  Lees verder »
 • Arbeidsongeschiktheid ZZP-ers

  Bent u ervan op de hoogte dat maar liefst 75% van de zelfstandig ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft? De reden is vaak dat ze opzien tegen de hoge kosten. Van deze groep komt echter één op de tien zonder inkomen te zitten door lichamelijke of geestelijke ongevallen. We gaan er allemaal vanuit dat ons niets overkomt, maar… Lees meer »

  Lees verder »
 • Even voorstellen Karel Evers

  Wie is Karel Evers? Ik ben geboren en getogen in Tilburg en woon inmiddels al jaren in Eindhoven. Al reeds 26 jaar run ik vanuit hier ook EverCare, inmiddels samen met mijn zoon.Daar ben ik trots op. Wat doe je bij EverCare? Ik ben oprichter van Evercare en momenteel mede firmant. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan… Lees meer »

  Lees verder »
 • De EverCare nieuwsbrief doet opnieuw zijn intrede

  De EverCare nieuwsbrief doet opnieuw zijn intrede Het was even stil rondom EverCare, al enige tijd heeft u van ons namelijk geen nieuwsbrief ontvangen. Niet dat we geen nieuws hebben of dat hier niets gebeurt, in tegendeel! Maar het ontbrak ons juist daarom wel aan de tijd om u actief te blijven voorzien van al… Lees meer »

  Lees verder »