Lease

Operational Lease:

Operationele lease is een veel voorkomende leasevorm. Het voordeel van operatione lease is de totale berekening van de autokosten. Bij Full-operational lease zijn de kosten voor reparatie, onderhouden, banden en wegenbelasting inbegrepen. Daarnaast hoeft er geen investering voor de auto te worden gedaan. Het is ook mogelijk om een winterbandenplan en tankpas aan het contract toe te voegen.

Financial Lease:

Bij financial lease wordt u economisch eigenaar van de auto. Hiermee komt de auto op uw balans te staan. Het maximale bedrag dat u kunt leasen is de aanschafwaarde van de auto minus de BTW. Als ondernemer en eigenaar van de auto kunt u de BTW terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting. Tevens zijn de rente en afschrijvingskosten fiscaal aftrekbaar.

Bij financial lease is het mogelijk om zowel nieuw als gebruikte auto’s te financieren. Het maandbedrag wordt bepaald door de aanschafwaarde van de auto, de looptijd en het slottermijn. Kosten voor reparatie, onderhoud, wegenbelasting en verzekering komen voor uw eigen rekening.

Privé Lease:

Het is ook mogelijk om als particulier een auto te lease. We noemen dit huurkoop. U betaald dan enkel rente en aflossing. Alle overige autokosten komen voor uw eigen rekening. Het is mogelijk om huurkoop toe te passen op een nieuwe maar ook een gebruikte auto.