De zorgverzekering; u zou er bijna een punthoofd van krijgen!

elderly-1461424_1920

De zorgverzekering. Ieder jaar rond deze tijd komt het terug dat we erover na moeten denken. Of misschien doet u dat wel niet. Krijgt u al een punthoofd als u denkt aan al die regeltjes, voorwaarden, dingen waar u op moet letten of moet uitzoeken. Blijven zitten waar u zit is dan het meest voor de hand liggend, maar in de praktijk blijkt dat veel mensen om die reden op de verkeerde plek zitten en te veel betalen. Wij leggen u in het kort uit waar u op moet letten zodat u dit jaar snel kunt bepalen of het de moeite is om over te stappen en zo ja, een verzekering te vinden die bij uw persoonlijke situatie past. De juiste keuze is ten slotte voor iedereen anders.

Het verschil tussen de diverse polissen

U zou denken, verzekerd is verzekerd. Maar naast alle keuzemogelijkheden uit de aanvullende vergoedingen, begint het met de keuze voor het type polis dat u afsluit. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u keuzevrijheid heeft, dan is een restitutiepolis wellicht wat voor u in tegenstelling tot een budgetpolis waar u enkel terecht kunt bij zorgverleners waar uw verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Om te bepalen wat voor soort polis bij u past, verwijzen wij u graag door naar dit handige overzicht. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor een uitgebreider advies indien wenselijk.

Wat u moet weten over het eigen risico

Ook in 2017 staat het eigen risico op € 385,00. Veel vragen krijgen wij echter over wat er nu wel of niet onder valt.

Wat valt niet onder het eigen risico?

  • Bezoek huisarts of huisartsenbezoek
  • Verloskundige zorg en kraamzorg
  • Wijkverpleging
  • Onderzoek bij een verhoogd risico op hart- en vaatziekten
  • Ketenzorg (meerder zorgaanbieders werken met elkaar samen)
  • Zorg voor kinderen tot 18 jaar, ook uit aanvullende verzekeringen
  • Hulpmiddelen van thuiszorg in bruikleen en nacontrole of reiskosten bij orgaandonatie

Het staat zorgverzekeraars vrij om bepaalde zaken uit te sluiten, zij nemen dit dan op in hun voorwaarden. Lees deze dus altijd goed door.

Wat valt wel onder het eigen risico?
Alle andere behandelingen die in het basispakket staan. Bijvoorbeeld het onderzoek dat een huisarts naar aanleiding van uw bezoek laat uitvoeren in een laboratorium. Ook behandelingen in het ziekenhuis of bijvoorbeeld spoedeisende hulp tellen mee. Wanneer u de volledige € 385,00 aan eigen risico heeft verbruikt, dan vergoed te verzekeraar alle kosten die er nog bij komen.

Het verhogen van het eigen risico teneinde uw maandpremie te verlagen
De maandelijkse premie die u betaalt voor uw zorgverzekering kan verlagen wanneer u voor een hoger eigen risico kiest. Dit kan voordeliger zijn voor u als u weinig zorg nodig heeft. Echter, is dit alleen aan te raden wanneer u het bedrag dat u afstemt (maximaal € 885,00) gemakkelijk kunt betalen indien u onverwacht toch veel zorg nodig blijkt te hebben.

Maak een voor u juiste keuze

Wilt u concreet weten wat er in 2017 allemaal verandert ten opzichte van vorig jaar? En/of wilt u een handige website kunnen raadplegen om te bepalen welke vorm en welke verzekeraar voor u de beste keuze is? Bezoek dan deze website.

Toch graag persoonlijk advies? Dan staan we natuurlijk graag voor u klaar.