Waterschade

Laten we hopen dat de forse regenbuien wegblijven, maar voor het geval u toch waterschade heeft leggen we u graag uit wanneer waterschade vergoed wordt indien het water uw huis binnenkomt. Want voor de verzekeringsmaatschappij is het belangrijk hoe het water binnen gekomen is.

Komt het water van boven

Wanneer het water door zware regenval via de dakpannen naar binnenkomt en er een vochtplek ontstaat bij het plafond of op de muur, dan wordt de schade vergoed vanuit uw opstalverzekering. Is het water door een raam naar binnen gekomen of heeft u last van water dat door de muur trekt, dan wordt er niets vergoed.

Komt het water van onderen

Heeft u last van een ondergelopen kelder, dan worden alle spullen vergoed vanuit uw inboedelverzekering. Zijn ook de muren beschadigd, dan geeft u dit op aan uw opstalverzekering of aan de verhuurder van uw woning. Pas wel op: als het water via de grond in uw kelder is gekomen dan wordt het niet vergoed.

Komt het water via de zijkant

Als er door de heftige regenval een rivier overstroomt of er een gemaal stil komt te vallen en er, ondanks de met vereende krachten aangerukte zandzakken, toch water naar binnenstroomt, dan wordt er niets vergoed. Overstromingen vallen dus niet onder de dekking van de verzekering.

Komt het water van binnenuit

Uw verwarmingsketel is stuk of de waterleiding is gesprongen, dan vergoed de verzekering uw schade. Dit wel op voorwaarde dat schade een onverwachte oorzaak heeft. Wanneer u de kraan van uw bad open heeft laten staan, dan wordt er niets vergoedt.

Heeft u waterschade, neem dan contact op de verzekeraar zodat zij u precies kunnen vertellen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Zij kunnen u ook vertellen wat u moet doen. Wacht niet met het melden, want als er doordat u te lang wacht meer schade ontstaat dan kan de verzekeraar wel eens minder schappelijk zijn.

 

Bron: wegwijs.nl