Een doorlopende reisverzekering of toch niet?

Nu de wintersport weer voor de deur staat wordt het ook weer tijd om na de denken over een reisverzekering. Dat is met iedere reis belangrijk, maar met een wintersportvakantie zéker. Maar sluit u hem nu doorlopend af of per vakantie?

Dit hangt vooral af van het aantal keren dat u met vakantie gaat. Gaat u bijvoorbeeld maar eens per jaar, dan is het vaak niet voordeliger om te kiezen voor een doorlopende verzekering. Gaat u echter wat vaker op vakantie of gaat u naast een vakantie ook weleens een weekend weg?  Dan is een doorlopende verzekering een prima optie!

Als u kiest voor een doorlopende reisverzekering dan kunt u reizen zo vaak als u wilt en hoeft u niet bij ieder dagje of weekendje weg stil te staan bij het afsluiten van een verzekering. Bovendien bent u, wanneer u vaker weggaat, met een doorlopende reisverzekering over het algemeen goedkoper uit. Gaat u bijvoorbeeld een hele lange reis maken, een dure reis of op wintersport? Check dan wel even naar de voorwaarden. Het kan zijn dat er een maximum op de reisdekking zit of er niet standaard een wintersportdekking bij inbegrepen zit.

Sluit u toch liever per keer een aparte verzekering af, dan is het raadzaam u goed te oriënteren. Wanneer u het bijvoorbeeld doet bij het boeken van een reis, is het vaak veel duurder dan wanneer u het rechtstreeks bij een aanbieder zelf doet. Ook nu geldt natuurlijk wel dat u de voorwaarden goed moet bekijken en vergelijken.