De Volksbank: bankieren met de menselijke maat

De naam van SNS Bank N.V. wijzigt per 1 januari 2017 in de Volksbank N.V. (de Volksbank). De vier merken, ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, behouden hun eigen naam en klanten blijven bij deze merken bankieren.De naamswijziging accentueert de koers die de bank heeft ingezet richting het zijn van een maatschappelijke, mensgerichte en duurzame bank. Een stabiele bank die eenvoudige, nuttige en betaalbare diensten verleent en haar verantwoordelijkheid neemt. Een familie van onderscheidende bankmerken waar iedereen zich thuis voelt. Met één gemeenschappelijke missie: bankieren met de menselijke maat.

Gedeelde waarde

De Volksbank werkt op een moderne en toekomstbestendige manier aan het veranderen van de bank. Het traditionele productgedreven bankmodel wordt omgedraaid naar een model dat vanuit klantbehoeften is georganiseerd. De bank heeft als ambitie het optimaliseren van gedeelde waarde door het leveren van nut voor de klant, het nemen van verantwoordelijkheid voor de maatschappij, het zorgen voor zingeving voor medewerkers en het behalen van rendement voor de aandeelhouder

Eén bankvergunning

De vier merken zullen straks verder gaan onder de bankvergunning van de Volksbank N.V. Hiermee komen de aparte bankvergunningen van ASN Bank N.V. en RegioBank N.V. per 31 december 2016 te vervallen. Door verder te gaan onder één bankvergunning wordt de bedrijfsvoering van de Volksbank N.V. eenvoudiger en efficiënter. Klanten van de merken zullen persoonlijk worden geïnformeerd over de wijziging.

De Volksbank N.V. wordt een 100% dochtermaatschappij van de Volksholding B.V. (momenteel SNS Holding B.V.). Deze holding is een directe deelneming van NLFI, die hier tegenover certificaten van aandelen heeft uitgegeven aan de Nederlandse Staat.

“De naamsverandering in de Volksbank markeert het begin van een nieuwe periode in de bijna 200- jarige geschiedenis van onze bank. Onder de naam van de Volksbank zelf zullen geen commerciële activiteiten worden ondernomen maar de nieuwe naam onderstreept de gemeenschappelijke missie van onze bankmerken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS: bankieren met de menselijke maat”, aldus Maurice Oostendorp, directievoorzitter van de Volksbank.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

Corporate Communicatie
Jascha Hagendoorn jascha.hagendoorn@sns.nl Mobiel: 06 – 10 33 40 02
Sijmen Veenstra sijmen.veenstra@sns.nl Mobiel: 06 – 30 90 61 19

Investor Relations
Jacob Bosscha jacob.bosscha@sns.nl Telefoon: 030 – 291 42 46
Kagan Köktas kagan.koktas@sns.nl Telefoon: 030 – 291 42 47

OVER SNS BANK N.V.

SNS Bank N.V. (SNS Bank) is een financiële dienstverlener op het gebied van bankieren die zich nadrukkelijk richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het midden- en kleinbedrijf. SNS Bank voert meerdere merken en heeft een centrale backoffice en IT-organisatie. Het productaanbod bestaat uit drie kernproductgroepen: betalen, hypotheken en sparen. SNS Bank heeft een balanstotaal van
€ 64 miljard en circa 3.400 werknemers (fte’s) en is daarmee een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Het hoofdkantoor van SNS Bank is gevestigd in Utrecht.

DISCLAIMER

Dit persbericht bevat uitsluitend feitelijke informatie en dient niet te worden opgevat als een opinie of aanbeveling met betrekking tot de koop of verkoop van effecten die zijn uitgegeven door
SNS Bank N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel of voorspelling met betrekking tot de financiële resultaten van SNS Bank N.V. Als u geen persberichten van SNS Bank N.V. wilt ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar communicatie@sns.nl.