Opgelet: valse e-mails in omloop uit naam Regiobank

Er zijn valse e-mails in omloop die uit naam van RegioBank zijn geschreven. Deze e-mails zijn ook bekend als phishingmails en zijn bedoeld om persoonlijke gegevens van klanten te krijgen. Criminelen sturen deze valse e-mails uit naam van RegioBank naar u.

Inhoud valse e-mail
In deze valse e-mail wordt verteld dat er een nieuwe veiligere digipas is en dat u deze aan moet vragen via de link in de e-mail. Er wordt gesuggereerd dat de oude digipas verloopt en gedeactiveerd wordt. De criminelen vragen om een nieuwe digipas aan te vragen via een link in de e-mail en om de oude digipas op te sturen voor recycling. Zo proberen de criminelen vertrouwelijke informatie én de digipas in handen te krijgen.

Wat kunt u doen
Krijgt u een e-mail van RegioBank die u niet vertrouwt? Ben u er dan bewust van dat RegioBank nooit vraagt om een nieuwe digipas of betaalpas aan te vragen en nooit vraagt naar uw pincode, betaalpas, digipas en digicode. U kunt de valse e-mail doorsturen naar valse-email@regiobank.nl of contact opnemen met 030- 291 42 90. Op regiobank.nl/veiligbankieren leest u, hoe u zichzelf kunt beschermen tegen valse e-mails.