Marc aan het woord

Waarborgfonds Motorverkeer

Het kan ook u gebeuren. Een ander motorvoertuig veroorzaakt schade aan u persoonlijk of aan uw spullen, maar u heeft geen idee wie het geweest is. Of u weet de dader wel te achterhalen maar deze blijkt niet verzekerd te zijn.

In dit soort situaties kan het Waarborgfonds Motorverkeer uitkomst bieden!

Het waarborgfonds Motorverkeer is namelijk opgericht om als vangnet te dienen voor dit soort schades; schades waarbij het verhalen van de schade op de aansprakelijke tegenpartij niet mogelijk blijkt. Om met succes een claim in te kunnen dienen bij het Waarborgfonds wordt er van u echter ook het een en ander verwacht. Twee voorbeelden:

Onbekende dader

Mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van een onbekende dader dan zult u aantoonbaar uw best gedaan moeten hebben om de dader te vinden. Wellicht dat getuigen hierbij kunnen helpen. Of u kunt beelden opvragen van bewakingscamera’s. Ook zal er aangifte gedaan moeten worden bij de politie.

Dader bekend

Mocht u de dader wel weten te achterhalen, dan zult u deze aansprakelijk moeten stellen voor de ontstane schade. Als dit niet het gewenste resultaat heeft, omdat de dader bijvoorbeeld niet verzekerd was ten tijde van het schadevoorval, dan kunt u alsnog een claim indienen bij het waarborgfonds.

Mocht u meer willen weten over de gang van zaken van een claim bij het Waarborgfonds of wilt u de mogelijkheden bespreken om een eventuele schade te kunnen claimen bij het waarborgfonds? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zullen u uitvoerig de ins en outs uitleggen en met u doornemen hoe u dit het beste kunt aanvliegen.