Hans aan het woord

Uw hypotheek
We kennen het allemaal, op een verjaardag of andere gelegenheid passeren bepaalde onderwerpen onder het genot van een drankje de revue. Tot de aanwezigen behoort altijd wel iemand die toevallig nét verstand meent te hebben van dat ene onderwerp of een voorgevallen situatie aanhaalt.

Hypotheken is zo’n onderwerp. De huizenmarkt zit in de lift en de rentestanden staan historisch laag. Het aantal geregistreerde woningverkopen in november bedraagt volgens het Kadaster 18.255, een stijging van 25,5% ten opzichte van diezelfde maand in 2015. Wij als EverCare merken dit natuurlijk ook, het aantal hypotheekaanvragen is in 2016 fors gestegen. Niet alleen aankopen, maar ook klanten die hun hypotheek oversluiten of gebruik maken van rentemiddeling.

Afgelopen jaren is diverse wet- en regelgeving veranderd. Fiscale regels zijn gewijzigd, verstrekkingsnormen bij banken zijn aangescherpt en het aantal productvormen is uitgedund. De term boeterente hoor je steeds vaker evenals rentemiddeling. Hoe zit het eigenlijk met de aftrekbaarheid hiervan? En een aflossingsvrije hypotheek of hypotheek met daaraan een spaar- of beleggingsproduct gekoppeld? Wat zijn in 2017 de regels voor een hypotheek onder NHG-condities?

Terugkomend op die verjaardag… de informatie die u daar opvangt zet u mogelijk aan het denken en zaait hoogstwaarschijnlijk verwarring. Maar wat is nu waarheid? Schroom niet om een specialist op te zoeken. Als hypotheekadviseurs helpen wij u graag om u van al die spookverhalen te verlossen en u een passend antwoord te verschaffen welke strookt met de realiteit. Dat bespaart u wellicht een hoop kopzorgen om niets en bovendien tijd. EverCare is volledig onafhankelijk. Wij kunnen zo’n 28 labels aanbieden als het gaat om hypotheken. Wij zijn dan ook volledig op de hoogte van alles wat er speelt en denken heel graag vrijblijvend met u mee. Natuurlijk rekening houdend met uw persoonlijke situatie en wensen. Nu en in de toekomst!

Heeft u vragen op het gebied van hypotheken of onze andere dienstverlening? Laat een van uw goede voornemens voor 2017 dan zijn om contact met ons op te nemen!