BLOG juli 2017: Makelaars leiden potentiële kopers om de tuin.

Als hypotheekadviseur ontvang ik potentiële kopers van huizen al ruim voordat zij op zoek gaan naar een geschikte woning, Ik geef aan wat de maximale hypotheek is die kan worden gedragen met dito lasten.

Vol enthousiasme gaan ze op zoek naar een woning, met of zonder aankoop makelaar. Na weken van zoeken en bieden blijkt het kopen van een nieuwe woning erg moeilijk en bereiken ons negatieve berichten over hoe makelaars met de vraagprijzen omgaan. Het komt zelfs voor dat de makelaar aangeeft om maar een mailtje te sturen wat ze voor de woning bieden, wat stelt een dan vraagprijs voor? Is dat een lokkertje?

Ons lijkt, dat als de vraagprijs geboden wordt de woning ook is verkocht. Dat blijkt nu niet meer het geval te zijn en vaak wordt de woning bij opbod verkocht tegen een veel hoger bedrag dan de vraagprijs. Ik vind dit een opgepaste manier van werken en de makelaars realiseren zich niet wat ze een klant aandoen. Deze lopen zelfs het risico dat de werkelijke waarde bij taxatie minder is dan ze hebben betaald, waardoor ze moeilijker aan een hypotheek komen.

Dus, makelaars. Ben eerlijk naar de verkoper en kopers en zie af van dergelijke praktijken!