Als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ruim 42% van de ondernemers heeft geen AOV. Begrijpelijk, want dit zijn geen kosten die u niet per se wilt maken wanneer u net start. Alles wat binnenkomt investeert u liever in de opstart van uw bedrijf. In een later stadium wordt het vaak vergeten of worden ondernemers ‘overmoedig’, het gaat ten slotte al zolang goed. Als zelfstandig ondernemer is het echter des te belangrijk om u te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid, want uw vangnet ziet er heel anders uit dan voor iemand in loondienst.

Er bestaat de perceptie dat een AOV voor zelfstandig ondernemers heel duur moet zijn. Gelukkig zijn de verzekeraars echter niet meer zo ‘bekrompen’ als enkele jaren geleden en denken ze tegenwoordig met u mee. Zij snappen dat ondernemers verschillen in het risico dat zij lopen, in bereidheid dat risico zelf te dragen en in financiële draagkracht een maandpremie op te hoesten of inkomensachteruitgang juist op te vangen. Vandaar dan ook dat u bij het afsluiten van een AOV veel keuzes heeft over hoe u de verzekering exact invult. Bovendien kunt u de premie aftrekken van de belasting, waardoor deze een stuk betaalbaarder wordt.

Kortom, bent u ondernemer en heeft u nog geen AOV maar ziet u hiervan wel het belang in? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Samen bekijken we aan de hand van uw situatie wat voor u de beste en meest voordelige optie is.